به گزارش خبرنگار مهر، قرار است کمیته میراث فرهنگی یونسکو امسال در سریلانکا برگزار شود. ایران نیز سه پرونده را به پروندههایی که از قبل جهانی شده بودند، اضافه خواهد کرد.
جنگلهای هیرکانی سال ۹۸ در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، اعلام شد.
ثبت جنگلهای هیرکانی در لیست میراث جهانی یونسکو از مدتها قبل مورد توجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار داشت و با فراهم شدن شرایط لازم، به یکی از اولویتهای این سازمان در سال ۲۰۱۷ تبدیل شد.
جنگلهای هیرکانی چهار استان گیلان، مازندران، گلستان و سمنان برای ثبت در لیست میراث جهانی یونسکو پیشنهاد شد؛ سه سایت پیشنهادی استان گیلان بخشهایی از مناطق حفاظت شده سیاهرود رودبار، گشت رودخان فومن و لیسار تالش هستند.
پرونده نامزدی جنگلهای هیرکانی برای ثبت در لیست میراث جهانی یونسکو به وسیله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری سازمان محیط زیست، سازمان جنگلها و مراتع، دانشگاه تربیت مدرس و بنیاد سوکوی آلمان تهیه شده و در فوریه سال ۲۰۱۸ به این سازمان ارسال شد.
طبق پروندهای که در اختیار یونسکو قرار گرفته شده است این پرونده دارای ۱۵ سایت است و ایران در سال ۱۴۰۰ یک سایت دیگر نیز به این پرونده اضافه میکند.
دیزمار یکی از دهستانهای استان آذربایجان شرقی است که به این پرونده الحاق خواهد شد.
الحاق کلیسای وانک به مجموعه کلیساهای ایران نیز یکی دیگر از پروندههایی است که قرار شده تا در اجلاس ۱۴۰۰ میراث جهانی یونسکو مورد بررسی قرار گیرد.
در سال ۸۷ پرونده مجموعه کلیساهای متعلق به ارامنه در ایران در سی و دومین اجلاس کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در ایالت کبک کانادا، مطرح و به تصویب این کمیته رسید.
ایران قصد داشت تا پرونده کلیسای وانک را جداگانه به ثبت برساند اما از آنجا که این پرونده نیازمند یک سهمیه ملی بود، این کار با محدودیتهای اعمال شده توسط یونسکو، مشکل به نظر میرسید بنابراین تصمیم بر آن شد که این پرونده نیز به پرونده کلیساها الحاق شود.
آذرماه سال ۹۹ نیز پرونده مراسم زیارتی قره کلیسا مشترک با کشور ارمنستان در اجلاس کمیته بین الدول میراث ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد.
الحاق نقش رستم و نقش رجب به پارسه پرونده الحاقی دیگر ایران است. تهیه پرونده نقش رستم برای پیوست به تخت جمشید و ثبت جهانی آن در حال پیگیری است. اطلاعات پرونده تقریباً کامل شده، افزون بر این نقش رجب نیز به عنوان بخشی دیگر از این مجموعه ثبتی در مرحله الحاق قرار دارد.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از چهار اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
نظر شما